Driekoningen gedicht Jace van de Ven
7 januari 2019
Stichting Slachtofferhulp wint het Gouwe Peerke
16 januari 2019
Toon alles

Driekoningenstoet en Het Vierde Geschenk

Groot succes voor nieuwe initiatieven

Peerke Donders, Het Vierde Geschenk en de Driekoningenstoet

Op zaterdagavond 5 januari 2019 trok voor de eerste keer sinds 1965 weer een Driekoningenstoet door de binnenstad van Tilburg. De kleurrijke optocht was een voor iedereen zichtbaar onderdeel van Het Vierde Geschenk. Bij de organisatie van zowel dit Vierde Geschenk als de Driekoningenstoet was Peerke Donders nauw betrokken.

Het Vierde Geschenk en de Driekoningenstoet waren geïnspireerd op de eeuwenoude Driekoningentraditie in Tilburg en het Driekoningenverhaal. Volgens dat 2000 jaar oude verhaal gingen drie Wijzen uit het Oosten op weg om het pasgeboren Jezuskind te bezoeken. Ze brachten drie geschenken mee. Het Vierde Geschenk was speelgoed dat door 1.300 Tilburgse kinderen (De Vierde Koning) is geschonken aan hun leeftijdgenootjes die het minder breed hebben.

Met dit initiatief toonden de initiatiefnemers zich solidair met de armen in Tilburg. In Tilburg leven 7000 kinderen onder de armoedegrens. Het initiatief is genomen door Peerke Donders, de Hasseltse Kapel en de O.L. Vrouw ter Nood Kapel. Deze drie organisaties vertegenwoordigen hetzelfde Tilburgs erfgoed en ze willen een actief onderdeel zijn van de samenleving en daar een bijdrage aan leveren. Vanuit diezelfde achtergrond is nog tot eind april de tentoonstelling ‘Arm in Arm met Peerke’ te bezoeken.

Zowel Het Vierde Geschenk als de Driekoningenstoet waren een groot succes. De drie samenwerkende organisaties tekenen er voor Driekoningen 2020 opnieuw voor.                

Comments are closed.

MENU