Lezingen bij de expositie van de Fraters van Tilburg
24 september 2019
Gouwe Peerke 2020
27 oktober 2019
Toon alles

27 oktober

Op 27 oktober vieren we de geboortedag van Peerke Donders en het feit dat op die dag 75 jaar geleden Tilburg werd bevrijd.

‘De Laatste Getuigen’ is de bijdrage van Stichting Petrus Donders Tilburg aan de viering en de herdenking van 75 jaar bevrijding van Tilburg. Na een jarenlange en uiterst wrede bezetting werden de Duitsers uit Tilburg verjaagd op de geboortedag van Peerke Donders. Sinds de bevrijding op 27 oktober 1944 is Peerke Donders onlosmakelijk aan dit misschien wel grootste moment uit de Tilburgse geschiedenis verbonden. Het lag dan ook voor de hand dat de Stichting Petrus Donders Tilburg aandacht zou besteden aan 75 jaar bevrijding.

De tentoonstelling is van zondag 27 oktober tot en met 5 mei volgend jaar elke woensdag- en zondagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur te zien in het Peerke Donders Paviljoen. Dan kan ook de indringende documentaire worden bekeken.

Op zondag 27 oktober wordt om 14.30 uur ook de geboortedag van Peerke Donders gevierd in de Peerke Donders Kapel. Iedereen is hierbij welkom.

Na afloop van de mis is er gelegenheid de nieuwe expositie te bekijken in het Peerke Donders Paviljoen. De komende maanden organiseert Peerke Donders geregeld lezingen over de bevrijding.

Op 24 november vertelt Paul Spapens het verhaal over de bevrijding van Tilburg.

Comments are closed.