27 oktober
27 oktober 2019
Boekje, film en expositie De Laatste Getuigen
27 oktober 2019
Toon alles

Gouwe Peerke 2020

Verkiezing Gouwe Peerke sluit aan op de bevrijding van Tilburg
Inzendingen gevraagd: wie verdient de wisselbokaal en cheque van € 1.500,- in het thema ‘vrijheid en bevrijding’?

Stichting Peerke Donders nodigt iedereen uit om een persoon of organisatie uit het gebied 013 (dus Tilburg en omliggende dorpen) aan te dragen voor de nominatie voor de titel Gouwe Peerke 2019. Zoals elk jaar staat er een thema centraal en valt er naast een onderscheiding ook een fraai geldbedrag te winnen. In 2019 is het thema: vrijheid en bevrijding. Peerke Donders en de bevrijding zijn direct met elkaar verbonden: op 27 oktober, Peerkes geboortedag, werd Tilburg namelijk bevrijd. Voorzitter Aziza Aboulkacem: “Vrijheid sluit daarnaast perfect aan op de zeven werken van barmhartigheid die centraal stonden in het leven van Peerke Donders. Peerke droeg ze niet alleen uit, maar handelde er zelf ook naar. We hopen dan ook veel inzendingen te krijgen die vrijheid vanuit verschillende invalshoeken belichten. Van het bevrijden uit een keurslijf tot het loskomen van belemmerende gedachten, letterlijke bevrijding uit barre omstandigheden of het bijdragen aan acceptatie en jezelf mogen zijn: het zijn zomaar wat perspectieven die dit onderwerp in de kern raken.”

Inzenden
Inzenden kan tot en met 3 november 2019 via gouwepeerke@live.nl. De jury beoordeelt daarna alle inzendingen en nomineert drie kandidaten voor de titel. De winnaar ontvangt naast een wisselbokaal ook een cheque van €1.500,-. De nummers twee en drie krijgen elk € 500,-.

Wisselbokaal en cheque
De verkiezing van het Gouwe Peerke vindt sinds 2010 jaarlijks plaats en is een initiatief van de Stichting Peerke Donders. Traditiegetrouw vindt de uitreiking van de wisselbokaal met cheque plaats op de sterfdag van Peerke Donders op 14 januari. De jury verkiest jaarlijks binnen het voor dat jaar vastgestelde thema een organisatie, persoon, vereniging of stichting uit de regio 013 met een barmhartig karakter. Eerder werden onder andere De Zonnebloem, Tante Pollewop en Geen Honger in De Wijk en Slachtofferhulp met de titel beloond.

Inzenden?
Draagt u iemand, een organisatie of een goed doel binnen het thema ‘vrijheid en bevrijding’ een warm hart toe? Stuur dan uiterlijk op 3 november 2019 een e-mail naar gouwepeerke@live.nl. Een toelichting wordt op prijs gesteld. 

Comments are closed.