Mooi bedrag van de Rabobank voor Peerke Donders
27 oktober 2018
Gedicht van Jace van de Ven over armoede in Tilburg
28 oktober 2018
Toon alles

Arm in Arm met Peerke

Onthutsend verhaal afgelopen twee eeuwen in woord en beeld
  
Expositie over armoede in Tilburg bij Peerke Donders
  
Burgemeester Theo Weterings van de gemeente Tilburg opende op zaterdagmiddag 27 oktober in het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg Noord een tentoonstelling over armoede. Op deze expositie wordt in woord en beeld het onthutsende verhaal verteld van twee eeuwen armoede in Tilburg. Nooit eerder is op deze manier aandacht besteed aan armoede.  
 
Met de expositie ‘Arm in Arm met Peerke’ vraagt de Stichting Petrus Donders Tilburg op een eigen wijze aandacht voor de armoede en de armoedebestrijding in Tilburg. Op een laagdrempelige manier laat de tentoonstelling zien dat door de tijd heen armoede altijd op de loer ligt.
 
Om armoede tegen te gaan en om armen te helpen uit deze situatiete ontsnappen moet ieder het zijne bijdragen. De Stichting Petrus Donders laat zich in alles wat ze doet inspireren door het leven van Peerke Donders en doorde Werken van Barmhartigheid. Dit komt neer op de overtuiging dat mensen waarook ter wereld elkaar moeten helpen. Armoede is in deze tijden van grotewelvaart een groot probleem. Peerke Donders wil hiervoor met de expositie ‘Armin arm met Peerke’ aandacht vragen.
 
De tentoonstelling is chronologisch opgebouwd. Dit wil zeggen dat armoede in Tilburg en de maatregelen daartegen vanaf 1809, het geboortejaar van Peerke Donders, duidelijk worden gemaakt. Dat gebeurt op eenmanier die toegankelijk is voor een breed publiek. ‘Arm in arm met Peerke’ is tot stand gekomen met medewerking van tal van organisaties. Ook voor de situatie bij andere culturen is er aandacht. De stichting hoopt dat veel scholen en maatschappelijke groeperingen de expositie zullen bezoeken.
 
Tijdens de duur van de expositie ‘Arm in Arm met Peerke’ is het Peerke Donders Paviljoen inzamelpunt van de Zeep en Sop Plank. Deze zamelt zeep en wasmiddelen in voor arme mensen. Achter de Zeep en Sop Plank staat het Ronde Tafelhuis. De expositie loopt tot en met 11 augustus 2019.

Comments are closed.