Lezing door Paul Spapens
20 april 2022
Gouwe Peerke naar IC – verpleegkundigen ETZ
18 mei 2022
Toon alles

Lezing Claudia Peters op zondag 22 mei 2022 over het proces van heiligverklaring

Op maandag 23 mei 2022 is het veertig jaar geleden dat de Tilburger redemptorist pater Petrus (Peerke) Donders in Rome is zaligverklaard door paus Johannes Paulus II. Op zondag 15 mei dit jaar worden tien mensen in Rome heiligverklaard, waaronder de Nederlandse martelaar karmeliet pater Titus Brandsma en zuster Marie Rivier, die tegelijk met Petrus Donders in 1982 is zaligverklaard.

Op zondag 22 mei a.s. om 14.00 uur geeft Claudia Peters, vicepostulator van de Causa Petri Donders, in het Peerke Donders Paviljoen een lezing over het proces van heiligverklaring in het algemeen en dat van Petrus (Peerke) Donders tot nu toe in het bijzonder, waarbij zij ook zal ingaan op de verschillen met de procedure voor een martelaar. Deze lezing zal drie kwartier duren, waarna er ruimte is voor vragen. De lezing vindt plaats in het kader van de tentoonstelling “Brabantse zaligen en heiligen” die op 27 oktober 2021 is geopend in het Peerke Donders Paviljoen in het Peerke Donders Park in Tilburg. De tentoonstelling is tot en met 19 juni a.s. te bezichtigen.

De lezing is gratis te bezoeken, vanaf 13.00 uur kunt u het paviljoen binnen en een plaatsje zoeken en zo lang de voorraad strekt ontvangt u eveneens gratis een boekje van de expositie over Brabantse Zaligen en Heiligen erbij.

Comments are closed.