Mis op 6 juli 2021 met afscheid van Arockia Doss O.Praem.
22 juni 2021
Pelgrimini
25 juli 2021
Toon alles

OBJECT VAN DE MAAND

Object van de maand: ‘Barmhartigheid’

Als eerste in een serie van extra aandacht voor de museale collectie van het Peerke Donders Paviljoen meteen een van de grootste kunstwerken.

Kunstwerk uit 2009 op de wand van de ontvangstruimte van het Peerke Donders Paviljoen (objectnummer :  00110). Een kunstwerk gemaakt door Robin Nas van bureau Zenk One, in situ gemaakt in opdracht van de Stichting Petrus Donders Tilburg.

Het kunstwerk heet ‘Barmhartigheid’ en heeft de volgende tekst in reliëf letters erop staan: ‘Ik verzeker jullie, alles wat je voor een van de minste broeders van mij hebt gedaan, heb je voor mij gedaan. Matteus 25, 40’.

Het kunstwerk is verder een schildering met verschillende handen in verschillende posities; biddend, delend, vragend.

Gebruikte materialen zijn: steen, stucwerk, verf en reliëfs in houten profielen. Het kunstwerk is 2,5 meter hoog en 5 meter breed.

In het Peerke Donders Paviljoen is nog een kunstwerk te zien van Zenk One, namelijk het raam aan de noord-west zijde van het Paviljoen. 

Ook is in het centrum van Tilburg een recent werk van Zenk One ( Robin Nas) te zien: namelijk een muurschildering bij de parkeerplaats bij de Albert Heijn XL, rechts van de Aldi, richting de Gasthuisring.

Comments are closed.