Lezing Thomas Bedaux
24 september 2023
Programma 27 en 28 oktober 2023
11 oktober 2023
Toon alles

Peerke Donders Lezing door oud-minister Ben Knapen


Peerke Donders Lezing

Zondag 5 november, 15.00 uur in de aula van Tilburg University
Entree 10 euro, inclusief twee consumpties tijdens nazit

De Peerke Donders Lezing wordt dit jaar gehouden door Ben Knapen. Hij is oud-minister van Buitenlandse Zaken, hoogleraar, lid van de Eerste Kamer en voormalig hoofdredacteur NRC.

Ben Knapen spreekt in de Peerke Donders Lezing over de kijk van Nederland op de wereld, zoals die in de loop van de tijd is geweest en zich heeft ontwikkeld. Gelet op wat er in de wereld gaande is, is deze lezing hoogst actueel. Hij gaat daarbij ook in op de Nederlandse positie, die daarvan het gevolg was. Hij kijkt terug in de tijd, hij kijkt naar de tumultueuze, woelige wereld van vandaag en naar de toekomst.

De inhoud van deze lezing is een opmaat naar een nieuwe tentoonstelling in het Peerke Donders Paviljoen. De titel van deze tentoonstelling is “Tilburg Wereldstad” en is vanaf april 2024 te zien. Deze nieuwe expositie volgt de huidige op over het religieus erfgoed in Tilburg.

De entree bedraagt per persoon 10 euro, inclusief twee drankjes tijdens de nazit. Uw aanwezigheid graag zo spoedig mogelijk, kenbaar maken via : info@peerkedonders.nl

Voor de betaling ontvangt u een QR code.

De organisatie is in handen van de Stichting Petrus Donders Tilburg,

gesponsord door  FUJI FILM, RHENUS LOGISTICS, TILBURG UNIVERSITY en KOBRA.

Comments are closed.