Reizende Expositie
6 september 2018
Mooi bedrag van de Rabobank voor Peerke Donders
27 oktober 2018
Toon alles

PeerkePad derde druk

25ste Wandelgids van jubilerende uitgeverij TIC : PeerkePad

Pelgrimsweg voor wandelaars Tilburg – Wittem en vice versa

Derde druk PeerkePad

Wie de Camino naar Santiago de Compostela te lang en te ver vindt, heeft een goed alternatief: Peerkepad. Deze niet gemarkeerde route loopt van Tilburg naar Wittem en verbindt twee pelgrimsoorden met elkaar : die van de heilige Gerardus Majella in Wittem en van de zalig verklaarde missionaris Peerke Donders. Deze pelgrimsweg heeft een totale lengte van 165 km. Men kan ook – met hier en daar een variant – van Tilburg naar Wittem wandelen.

Van de wandelgids is nu bij uitgeverij TIC de derde druk verschenen. Dit geeft wel aan hoe populair deze meerdaagse wandeling is. De gids is voorzien van degelijke wandelkaarten, mooie foto’s en bezinningsteksten die ter inspiratie kunnen dienen. Bovendien is een grote lijst met overnachtingsmogelijkheden toegevoegd.

Bezinning, stilte, verbondenheid en genieten zijn de kernwoorden die bij deze gids passen. Dit PeerkePad is in eerste instantie bedoeld ter nagedachtenis aan de pater redemptorist Peerke Donders die zijn leven doorbracht onder verstoten melaatsen in Suriname. Door elke dag aandacht te geven aan een bepaald thema van de ‘zeven werken van barmachtigheid’ krijgt de tocht een pelgrimskarakter.

ISBN: 978 – 94 – 93048 – 00 – 3

Auteur: Henk Erinkveld eindredactie

Prijs : € 12,50

Comments are closed.