Driekoningen gedicht Jace van de Ven
7 januari 2019
Mill Hill college leerlingen verhuizen de wasmiddelen voor de sop en zeepplank
20 januari 2019
Toon alles

Stichting Slachtofferhulp wint het Gouwe PeerkeOp maandag 14 januari, de sterfdag van Peerke Donders, heeft Slachtofferhulp Tilburg de verkiezing van het Gouwe Peerke 2018 gewonnen. De wisselbokaal en de geldprijs van € 1500,- werd in ontvangst genomen tijdens de uitreiking in Het Peerke Donders Paviljoen.

Dit jaar had de verkiezing het thema: ‘de gevangene bezoeken’. De jury roemde in haar rapport alle vrijwilligers van de genomineerde organisaties en sprak waardering uit voor de complexe en emotioneel zware taak van de vrijwillige hulpverleners bij Slachtofferhulp Tilburg. “Zij staan klaar voor mensen die de gevolgen moeten ondervinden van misdrijf, geweld, misbruik of getuige zijn bij een ongeluk of rampen en aanslagen. Het gaat bij slachtofferhulp om mensen die in zekere zin gevangen zitten in een negatieve, soms traumatische situatie.”

De andere twee genomineerden, Humanitas Midden-Brabant en Kleurrijke Mama’s, ontvingen elk een bedrag van € 500,-.
 
Over het Gouwe Peerke
De verkiezing van het Gouwe Peerke vindt sinds 2010 jaarlijks plaats en is een initiatief van de Stichting Gouwe Peerke. Traditiegetrouw vindt de uitreiking van de wisselbokaal met cheque plaats op de sterfdag van Peerke Donders op 14 januari. De jury verkiest jaarlijks binnen het voor dat jaar vastgestelde thema een organisatie, persoon, vereniging of stichting uit de regio 013 met een barmhartig karakter. Eerder werden onder andere De Zonnebloem, Tante Pollewop en Geen Honger in De Wijk met de titel beloond.Comments are closed.