Expositie in het Peerke Donders Paviljoen
24 juni 2022
Mis ter ere van de geboortedag van Peerke
26 oktober 2022
Toon alles

Vacature Vrijwillige Gids – Gastheer – Gastvrouw

Rondleiding in het Peerke Donders Paviljoen door Henk Weijters.

MUSEUMVRIJWILLIGER PEERKE DONDERS PAVILJOEN

In het Peerke Donders Paviljoen, het museum van naastenliefde ( naast het geboortehuisje van de Tilburgse Zalige) ontvangen we met grote regelmaat groepen mensen. We zoeken een gastvrouw ( – heer) in het museum die op termijn ook rondleidingen wil geven.

In het Peerke Donders Paviljoen komen normaal gesproken zeer diverse groepen: scholieren, religieuzen, de Zonnebloem dagjesmensen, familiereünies, pelgrims, toeristen en erfgoedbelangstellenden. Ze treffen in het museum voor naastenliefde een vaste expositie over het leven en werk (en de devotie) van de Tilburgse zalige Peerke Donders aan. Ook is er daarnaast ongeveer twee keer per jaar een wisselende expositie over een thema dat verband houdt met de werken van barmhartigheid of met de locatie of die op een andere manier te koppelen is aan Peerke Donders.

Voor dit museum zoeken we een gastvrouw ( of – heer) die mee aan wil pakken tijdens dit soort ontvangsten en die de intentie heeft om na een interne training ook rondleidingen te geven voor dit soort groepen. Belangstelling voor het onderwerp en een duidelijke presentatiestijl zijn vereist. Kennis van andere talen is mooi meegenomen. Het museum is voor het publiek open op woensdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.  Op die middagen is het soms druk, soms heel rustig. We zoeken iemand die hier flexibel mee om kan gaan. De rondleidingen voor groepen op andere dagen dan de openingstijden gaan op basis van beschikbaarheid van gids en van de locatie.

Organisatie

Stichting Petrus Donders Tilburg

Peerke Donders Park 3

5011 XL Tilburg

Contactpersoon : Coördinator Esther Becx
info@peerkedonders.nl
06 – 11 80 70 40

Comments are closed.