Surinamereis 2019
1 augustus 2018
Reizende Expositie
6 september 2018
Toon alles

Zegening kruiswegstatie

Door storm vernield monument prachtig hersteld door C. Verkooijen uit Udenhout

Zegening herstelde Kruiswegstatie Peerke Donders Park

Na het uitspreken van een mooi gebed heeft broeder Bernardus, abt van abdij O.L. Vrouw van Koningshoeven in Tilburg, vrijdagmorgen 10 augustus de gerestaureerde Kruiswegstatie in het Peerke Donders Park in Tilburg Noord gezegend. De zevende statie werd grotendeels vernield door een boom die tijdens een winterstorm op 18 januari 2018 op de beeldengroep viel. De statie is schitterend hersteld door schildersbedrijf C. Verkooijen uit Udenhout.

De zevende statie verbeeldt hoe Jezus tijdens zijn Kruisweg voor de tweede keer onder het Kruis bezwijkt. Doordat hij op de voorstelling van de zevende Statie op zijn knieën ligt, werd dit beeld door de boom niet geraakt, terwijl alle andere figuren sneuvelden. In zijn gebed ging broeder Bernardus hier op in. “Op voorspraak van Peerke Donders bidden wij voor alle mensen die dreigen te bezwijken onder de last van welke vorm van lijden ook om kracht en sterkte.”

De oorsprong van de Kruisweg dateert van 1926, maar pas na de oorlog waren alle Staties klaar. Alle Staties zijn bekostigd door de Tilburgse gemeenschap. De Kruisweg maakt deel uit van het historische complex dat rond het geboortehuisje van Peerke Donders is ontstaan. Het Peerke Donders Park wordt prachtig onderhouden. Veel mensen maken een wandeling door het park en komen er naar toe om rust te vinden.

Foto’s: Paul Spapens.

Comments are closed.