LEZING PAUL SPAPENS
11 december 2020
Nieuwsbrief Peerke Donders december 2020
11 december 2020
Toon alles

Documentaire ‘Het is liefde waar het om draait’ elk uur op Omroep Brabant

Op vrijdag 18 december 2020 zal Omroep Brabant vanaf 17.56 uur elk uur onze eigen documentaire over de eerste golf van Corona in Tilburg uitzenden.

Still uit de documentaire ‘Het is liefde waar het om draait’ tijdens de première in het Peerke Donders Paviljoen. Foto: ETZ, afdeling Film en Fotografie, Ellen den Ouden.

‘Het is liefde waar het om draait’ is gemaakt bij de expositie over de geschiedenis van de zorg in Tilburg ‘Van Pest tot Corona’. Er zijn twee verhaallijnen: aan het woord komen Tilburgers die hun verhaal vertellen als patiënt tijdens de eerste Coronagolf en er is aandacht voor allerlei initiatieven die spontaan in de stad ontstonden om mensen een hart onder de riem te steken.

De documentaire is gemaakt door onze eigen bestuursleden Caroline Evers en Paul Spapens. De edit deed Stijn van de Loo. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Brabant heeft deze film financieel mogelijk gemaakt.

Voor bezoekers aan de expositie in het Peerke Donders Paviljoen is deze documentaire uiteraard te bekijken. Maar nu zoveel mensen thuis moeten blijven omdat de tweede golf corona zo heftig is, heeft Omroep Brabant op vrijdag 18 december toegezegd elk uur deze film uit te zenden.

Hier is een teaser van de documenatiare: https://youtu.be/bwtT6opq1W8

Comments are closed.