In Memoriam Anton Jungerhans
1 december 2020
Documentaire ‘Het is liefde waar het om draait’ elk uur op Omroep Brabant
11 december 2020
Toon alles

LEZING PAUL SPAPENS

Thuis kijken via Omroep Tilburg

Lezing Paul Spapens over geschiedenis van de zorg in Tilburg

Paul Spapens gaf op zondag 20 december een lezing over de geschiedenis van de zorg in Tilburg. Ondanks de lockdown kan iedereen deze interessante lezing thuis volgen via een livestream van Omroep Tilburg.

De hele lezing, inclusief de mooie plaatjes is opgenomen door Omroep Tilburg. Via deze link kunt u het helemaal terugkijken:

 Lezing Paul Spapens over geschiedenis van de zorg in Tilburg (omroeptilburg.nl)

Paul Spapens is een kenner van de geschiedenis van Tilburg. Hij schreef de tekst van de expositie over de geschiedenis van de zorg in Tilburg in het Peerke Donders Paviljoen. Aan het slot van de lezing wordt de documentaire over corona in Tilburg vertoond. Deze indringende documentaire is als onderdeel van de tentoonstelling gemaakt door Caroline Evers en Paul Spapens.

Paul Spapens ( met mondkapje) wijst op een bijzondere foto van ambulance broeders met mondkapjes tijdens de pokkenepidemie in de expositie over de geschiedenis van de zorg in Tilburg. Foto: ETZ, afdeling Film en Fotografie, Ellen den Ouden

Omdat de zorg zo belangrijk is voor het menselijk bestaan, is het verhaal over de geschiedenis daarvan voor iedereen interessant. Het hele verhaal van Paul Spapens is toegespitst op de Tilburgse situatie.

Comments are closed.