Pelgrimsplaatsen
15 mei 2020
Tekst over opsluiting
25 mei 2020
Toon alles

Heropening Peerke Donders Paviljoen

Expositie over bevrijding Tilburg verlengd 

Bezoekers aan de tentoonstelling worden gevraagd een bericht achter te laten op de “Muur van Vrede en Vrijheid”. Foto: Paul Spapens

Weer welkom in het Peerke Donders Paviljoen

Het Peerke Donders Paviljoen opent met ingang van maandag 1 juni, Tweede Pinksterdag, 13.00 uur weer de deuren. Omdat alle coronaregels in acht worden genomen, kan het museum veilig worden bezocht.

Tweede Pinksterdag is een speciale openingsdag. Vanaf woensdag 3 juni zijn de openingstijden weer gewoon : woensdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Voor alle bezoekers gelden de RIVM regels en iedereen wordt gevraagd contact op te nemen via 06 – 11 80 70 40 om de mogelijkheden te bespreken. De expositie over de bevrijding van Tilburg is verlengd tot en met zondag 11 oktober.

De verlenging van de tentoonstelling ‘De Laatste Getuigen’ is een direct gevolg van de coronacrises. Dat zou je een geluk bij een ongeluk kunnen noemen. Deze expositie over de bevrijding van Tilburg is een ware publiektrekker gebleken. Met de verlenging doet Peerke Donders velen een plezier die ‘De Laatste Getuigen’ nog niet hebben gezien.     

‘De Laatste Getuigen’ vertelt op een unieke manier het indrukwekkende verhaal van de bevrijding van Tilburg. De tentoonstelling is gebaseerd op de ooggetuigenverslagen van dertien hoogbejaarde Tilburg. Zij nemen de bezoeker als het ware aan de hand in hun verhaal over hun belevenissen. Een onderdeel van de expositie is een door Caroline Evers gemaakte documentaire. Unieke voorwerpen uit het einde van de oorlog zijn stille getuigen.

Comments are closed.