Peerke Donderslezing gemist?
3 december 2021
Lezing door Paul Spapens
20 april 2022
Toon alles

KRUISWEG op Goede Vrijdag

Op vrijdag 15 april zullen Alexander Hernandez vanuit de Antilliaanse gemeenschap en Abt Denis Hendrickx vanuit de Norbertijnenparochie Heikant Quirijnstok om 15:00 uur voorgaan in de Open Lucht Kruisweg in het Peerke Donders Park. Die vrijdag voor Pasen is Goede Vrijdag. Herdacht wordt dat Jezus aan het kruis stierf. Er wordt stilgestaan bij de laatste uren van Jezus. Dat gebeurt aan de hand van de veertien staties die zijn lijdensverhaal uitbeelden. Tijdens de Kruisweg wordt een relatie gelegd met de huidige tijd.

Deze staties zijn monumentale, levensgrote en zeer realistische beelden in het Peerke Donderspark. Ze dateren uit de jaren ’30 van de vorige eeuw en ze zijn destijds betaald door de Tilburgse parochies en kloosterorden. De Kruisweg wordt overal ter wereld op hetzelfde tijdstip gebeden. De viering in de openlucht bij Peerke Donders is een jaarlijkse traditie die steeds veel deelnemers trekt.  

Twee jaar is deze openlucht kruisweg wegens Corona niet in levende lijve gehouden, enkel online. Nu is iedereen weer welkom om aan te sluiten. Tijdens het lange paasweekeind is het Peerke Donders Paviljoen gesloten.

Een onlangs door de KRO opgenomen rondgang van de Kruisweg in het Peerke Donderspark met o.a. Roy Clermons is te zien op TV, ook op vrijdag 15 april, om 15:00 uur op NPO2.

Comments are closed.