Beeldje Peerke Donders te koop
23 januari 2019
Lezing Gerda de Vries
10 februari 2019
Toon alles

Lezing Marco Pastors bij Peerke Donders

Landelijk bekende armoede specialist Leefbaar Rotterdam

Op zondagmiddag 3 februari om 14.00 uur geeft Marco Pastors een lezing over zijn ervaringen met armoedebestrijding. Hij geeft de lezing in het kader van de tentoonstelling ’Arm in Arm met Peerke’ in het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg Noord. Het bijwonen van deze interessante lezing is gratis.

Marco Pastors werd landelijk bekend als wethouder namens Leefbaar Rotterdam. Hij is directeur van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Dit programma is gericht op het wegwerken van achterstanden. Armoedebestrijding is daar een belangrijk onderdeel van.

Marco Pastors wordt voorafgaand aan zijn lezing geïntroduceerd door Pieter Tops. Net als Marco Pastors is deze hoogleraar aan de Tilburg University landelijk bekend. Hij geniet bekendheid vanwege zijn onderzoek naar ondermijnende criminaliteit, een onderwerp dat sterk speelt in Brabant. Marco Pastors zal door Pieter Tops ook worden bevraagd.

De lezing wordt door de Rotterdamse politicus gegeven als onderdeel van de expositie ‘Arm in Arm met Peerke’. Deze succesvolle tentoonstelling vertelt het verhaal van de armoede in Tilburg sinds 1809 tot heden. Elke maand worden deskundigen uitgenodigd voor een lezing over bepaalde aspecten van armoede. Dat deze lezingen steeds zeer druk worden bezocht geeft wel aan dat armoede en de bestrijding daarvan sterk leeft.

De organisatie van de lezing bij Peerke Donders spreekt de verwachting uit dat Marco Pastors op een indringende wijze van zijn ervaringen als bestuurder in een grote stad zal vertellen. De armoedeproblemen in Rotterdam zijn groot, net als in Tilburg. Hij is een ervaringsdeskundige op het gebied van hoe dit op te lossen. In combinatie met de deelname van Pieter Tops mag op een bijzondere lezing worden gerekend.

Comments are closed.