Lezing Marco Pastors bij Peerke Donders
25 januari 2019
Lezing wethouder Esmah Lahlah op 24 maart
15 maart 2019
Toon alles

Lezing Gerda de Vries


Gerda de Vries directeur van Feniks bij Peerke Donders  
 
Lezing over het vrouwelijke gezicht van armoede   
 
Op zondagmiddag 17 februari om 14.00 uur geeft Gerda de Vries een lezing over ‘het vrouwelijke gezicht van armoede’. Gerda de Vries is directeur van Feniks, een Tilburgse organisatie die is gespecialiseerd in emancipatie. Ze geeft de lezing in het kader van de tentoonstelling ’Arm in Arm met Peerke’ in het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg Noord. Het bijwonen van deze interessante lezing is gratis. Een bijdrage aan de Sop- en Zeepplank blijft welkom.
 
De lezing van Gerda de Vries maakt onderdeel uit van een reeks die door Peerke Donders is georganiseerd met als doel de aandacht gericht te houden op de armoede in de stad. Bijna zeventien procent van de Tilburgers, onder hen 7.000 kinderen, leeft onder de armoedegrens.  
 
Gerda de Vries baseert haar lezing op 17 februari op de Emancipatiemonitor 2018 van SCP en het onderzoeksrapport ‘Het vrouwelijke gezicht van armoede’. Dit door Feniks uitgevoerd onderzoek was zowel plaatselijk als landelijk spraakmakend. Veel meer vrouwen dan mannen leven onder de armoedegrens. Tijdens de lezing, met interactieve quiz vragen, wordt onder meer ingegaan op de vraag hoe deze verschillen zijn ontstaan en wat er kan worden gedaan om aan deze ongelijkheid een einde te maken.
 
 
 
FOTOBIJSCHRIFT
 
Deze foto van Anselma van Puijenbroek en haar dochter Lyndsey is te zien op de tentoonstelling ‘Arm in arm met Peerke’. Anselma van Puijenbroek is deelneemster van de Feniks cursus Op Eigen Kracht en een van de ervaringsdeskundigen waarop het onderzoek naar het vrouwelijke gezicht van armoede mede is gebaseerd. Haar verhaal klinkt door tijdens de lezing. Foto: Felicia van Horssen.
 
        

Comments are closed.