Bevrijdingswandeling
22 oktober 2017
Herinrichting Peerke Donders Paviljoen
3 januari 2018
Toon alles

Surinamereis 2018


Van 22 februari tot en met 5 maart 2018

Nieuwe pelgrimsreis naar Peerke Donders in Suriname


Er wordt weer een pelgrimsreis georganiseerd naar Peerke Donders in Suriname. De twaalfdaagse reis duurt van 22 februari tot en met 5 maart 2018. De organisatie is in het handen van het in pelgrimsreizen gespecialiseerde reisbureau ‘Huis voor de Pelgrim’. Voor de pelgrimsreis kan men zich nu opgeven.

Tijdens deze pelgrimsreis worden onder meer het graf van Peerke Donders in de kathedraal in Paramaribo bezocht en de melaatsenkolonie Batavia. Naast het bezoek aan plaatsen die met de Tilburgse zalige te maken hebben is deze pelgrimsreis vooral ook een kennismaking met het land, de inwoners, de cultuur en de natuur van Suriname.

Het is een al jaren bestaande traditie dat gemiddeld om de twee jaar een pelgrimsreis vanuit Tilburg werd gemaakt. Deze werd altijd georganiseerd door het Tilburgse echtpaar Carla en Glenn Doekhi. De reis in februari 2018 wordt gemaakt onder auspiciën van de redemptoristen en de norbertijnen. In Suriname wordt samengewerkt met reisdeskundigen in dat land zelf. Voor veel mensen die voor de eerste keer in Suriname komen is het verrassend hoezeer dit land nog steeds met Nederland verbonden is. Nederlands is de voertaal.

Hoogtepunten van de reis zijn de kathedraal, een van de grootste houten gebouwen ter wereld, de melaatsenkolonie waar Peerke Donders zich voor de lepralijders heeft ingezet, vroegere plantages, de overweldigende tropische natuur met weelderige bloemenpracht en zeeschildpadden en de enorme culturele diversiteit. Tijdens de reis zijn er onder meer ontmoetingen met de oorspronkelijke inheemse bevolking in hun eigen dorpen en met de marrons (nazaten van weggelopen slaven).

Meer informatie: 043-3215715, info@huisvoordepelgrim.nl. Hier kan ook de brochure aan worden gevraagd. De digitale brochure staat op de website van Peerke Donders, www.peerkedonders.nl

FOTOBIJSCHRIFT

De pelgrimsreis naar Peerke Donders in Suriname wordt door de pelgrims voor een gedeelte gemaakt per korjaal. Foto: Paul Spapens.

DEF Huis voor de Pelgrim – flyer peerke donders DEF

Comments are closed.

MENU