Artikel n.a.v. Lezing Frank Strolenberg op zondag 3 juni
25 mei 2018
Internationale Viering in de Peerke Donders Kapel op 10 juli
29 juni 2018
Toon alles

Trouwen in de Peerke Donders Kapel

Peerke Donders is de bekendste Tilburger allertijden. Het historische huisje waar hij in 1809 is geboren staat in een heel mooi park aan de noordkant van Tilburg. Bij dit unieke wevershuisje staat een kapel uit 1923. In deze bijzondere kapel kunnen kerkelijke huwelijken worden gesloten. Hierboven ziet u een foto van het bruidspaar dat op zaterdag 26 mei 2018 trouwde in de Peerke Donders Kapel.

De kapel heeft de afmetingen van een kleine kerk. Echt heel bijzonder aan dit rijksmonument is dat het het enige gebouw is in Nederland dat is geïnspireerd op de Surinaamse bouwstijl. De Tilburgse weverszoon Peerke Donders werkte het grootste deel van zijn leven onder de melaatsen in Suriname.

De kapel maakt deel uit van een complex met onder andere een museum. Het geheel is een materiële uitdrukking van een deel van de Tilburgse identiteit. Het interieur heeft een unieke sfeer. Er worden geregeld missen opgedragen. Ook huwelijken kunnen hier worden ingezegend. Van deze mogelijkheid wordt steeds meer gebruik gemaakt.

U bent van harte welkom om een keer een kijkje te komen nemen. Graag leiden we u rond en vertellen we u van de mogelijkheden. Neme daarvoor contact op met Esther Becx, coördinator van het Peerke Donders Park

Comments are closed.