Drie gedichten van Jace van de Ven
1 februari 2016
Nieuwe bisschop Suriname bezoekt Peerke Donders
27 september 2016
Toon alles

Zilveren Legpenning voor Sjef Heerkens

Foto: Jostijn Ligtvoet

Sjef Heerkens heeft op 4 juni de Zilveren Legpenning van de gemeente ontvangen voor zijn werk voor onder meer de bouwopleiding Midden-Brabant en de Stichting Kunst & Onderneming Brabant (KoBra). Heerkens is bestuurslid van de Stichting Petrus Donders Tilburg en was nauw betrokken bij de bouw van het Peerke Donders Paviljoen.

Heerkens kreeg de onderscheiding bij zijn afscheid als bestuurslid van KoBra uit handen van burgemeester Peter Noordanus. Sinds 1990 is Sjef Heerkens (69) als bestuurslid en later als voorzitter verbonden aan de Bouwopleiding Midden Brabant; een samenwerkingsverband waar leerling-werknemers timmeren en metselen op opleidingsniveau 1, 2 en 3. Deze bouwopleiding zit in Tilburg. Daarnaast was hij geruime tijd voorzitter van ROBO Bouw, waar diverse partijen (onderwijs, bedrijfsleven, brancheorganisaties) initiatieven nemen voor afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven, het promoten van techniek in het basisonderwijs, het verbeteren van de instroom en het imago van de bouwwereld. Hij was intensief betrokken bij de oprichting van de Tilburgse Bouwsociëteit en was acht jaar lang penningmeester. Ook is hij nauw betrokken geweest bij de bouw van het Peerke Donders Paviljoen.
Sjef Heerkens is mededirecteur van HVBM Vastgoed, onderdeel van de Heerkens van Bavel Groep. HVBM Vastgoed is ontwikkelaar van bedrijfsgebouwen, kantoren, concepten en gebieden. Van 1978 tot 2008 was hij directeur van bouwbedrijf Heerkens van Bavel. Onder zijn directe leiding is een aantal aansprekende projecten gerealiseerd in Tilburg, zoals het Pieter Vreedeplein, verpleeghuis De Hazelaar en uitbreidingen van het St. Elisabeth- en TweeSteden Ziekenhuis. Sinds 2008 is hij bestuurslid van KoBra. Sjef Heerkens kreeg in 2008 een Koninklijke onderscheiding. Hij is Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Bron: www.tilburg.nl
Foto: Jostijn Ligtvoet

Comments are closed.